2019-10-21

Den 8 november startar P4 Södertälje

Snart får Södertäljeborna en egen lokal kanal, P4 Södertälje, med nyheter, intervjuer med aktuella personer och trafikinformation. Den 8 november drar programledaren Hugo Wennström med sidekick Gabriella Alan, som båda bor i Södertälje, igång första sändningen kl 06.00-10.00.

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda lokala sändningar från Södertälje. Vi kan nu bevaka Södertälje, Botkyrka och kommunerna runt omkring mycket bättre än tidigare eftersom vi är fler. Vi ska inte bara sända program vi ska också granska, intervjua spännande gäster och förstås ha koll på vad som händer, säger Lena Tideström-Sagström, chef för P4 Stockholm.

På redaktionen kommer att finnas programledare, sidekick, livereportrar och nyhetsuppdaterare på plats varje morgon. Dessutom finns en producent samt en medarbetare från Sisuradio på plats som har till uppgift att bevaka området. De flesta medarbetarna har koppling till Södertälje eller Botkyrka, antingen för att de bor i eller har vuxit upp i området.

– Det finns en stor sverigefinsk population i Södertäljeområdet så det känns bra att vi har medarbetare på plats där och Sisuradio kommer också börja sända en eftermiddag per vecka 14.00-17.00 från Södertälje, säger Anne Sseruwagi, programchef Sisuradio.

P4 Södertälje kommer att sända ett morgonprogram mellan 06.00-10.00. Därefter tar P4 Stockholm över med sina ordinarie sändningar.
P4 Södertälje går att höra på tre olika frekvenser; 97,6 eller 99,6 över Södertälje och på 93,7 i hela Stockholmsområdet samt i appen Sveriges Radio Play.

Redaktionen sitter mitt i centrum på Järnagatan 6 b i Södertälje.
Den 8 november mellan kl. 06.00-10.00 är det invigning på Järnagatan 6 B och P4 Södertälje bjuder på kaffe och bullar till förbipasserande.

Fakta om programledarna
Hugo Wennström
Hugo Wennström blir programledare för P4 Södertälje under vardagsmorgnarna. Han är 26 år och bor i Rosenlund i Södertälje. Han arbetade tidigare som programledare på P4 Gotland och var även bofast i Visby. Han är radiofantasten som även gillar sport och politik.

Gabriella Alan
Gabriella Alan kommer att arbeta som sidekick till Hugo i morgonprogrammet. Hon är 36 år, bor nära Tom Tits Experiment i Södertälje och har tidigare jobbat som jobbcoach.

Läs mer: https://sverigesradio.se/sodertalje  
Instagram: @p4sodertalje

För mer information vänligen kontakta:
Lena Tideström-Sagström, lena.tidestrom-sagstrom@sr.se, +46-70-581 95 01
Presskontakt:
Susanna Mörner, susanna.morner@sverigesradio.se, 070-083 97 37