David Gustafsson blir chef för Produkt- och tjänsteutveckling

David Gustafsson blir ny chef för Produkt- och tjänsteutveckling vid Sveriges Radio och tillträder jobbet den 1 november.

– David har ett starkt driv, är mycket utvecklingsorienterad, är en erfaren ledare och har ett brett kunnande inom digitalisering, programverksamhet, produktion, teknik och moderna arbetsmetoder, säger programdirektör Björn Löfdahl.

Produkt- och tjänsteutveckling ansvarar för utvecklingen av Sveriges Radios digitala plattformar som SR Play och sr.se, tillsammans med alla redaktionella verktyg och kallades tidigare Innovation.

David Gustafsson är idag chef för avdelningen Redaktionella Produkter och Tjänster, och har tidigare varit chef för Produktionstekniken. Han har också haft flera andra uppdrag inom Sveriges Radio, bland annat som redaktionell chef för riksutbudet i Göteborg samt projektledning av Musikhjälpen under flera år.

– Jag kan inte tänka mig ett mer spännande uppdrag på Sveriges Radio än det här, säger David Gustafsson. Det är komplext och svårt på många sätt, men jag är trygg i vetskapen om att avdelningen har så många kompetenta och hängivna medarbetare.

Foto: David Gustafsson
Fotograf Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Kontakt för mer information: David Gustafsson nås via Sveriges Radios växel 08-784 5000 eller e-post: david.gustafsson@sverigesradio.se eller Claes Bertilson, presschef, 070-327 7807