Pressmeddelande 2019-11-08

Victor Beer och Saga Wennö gör huvudrollerna i ”Biggest Bang” – Barnradions julkalender

Årets julkalender i Barnradion blir ett galet kosmiskt äventyr med titeln Biggest Bang. Huvudrollerna spelas av 12-åriga Saga Wennö och Victor Beer, känd från humorgruppen IJustWantToBeCool. Dessutom medverkar Pia Johansson och Bianca Kronlöf. Biggest Bang är skriven av Martin Olczak och illustrerad av Anna Sandler, paret bakom de populära Jack-böckerna. För regin står Maria Blom.

Saga Wennö har huvudrollen som Tyra Fredriksson i Biggest Bang. Saga har medverkat två gånger i Enskedespelen, senast hösten 2018 i “En julsaga” av Charles Dickens. Hon går i sexan i Adolf Fredriks Musikklasser och bor i Enskede i södra Stockholm.

– Jag älskar att spela teater och att spela in Tyra i julkalendern är det roligaste jag gjort! Det ska bli lite pirrigt och overkligt att höra sig själv varje dag, säger Saga Wennö

Tyras storebror Lukas spelas av Victor Beer, en av medlemmarna i humorgruppen IJustWantToBeCool. Gruppen, som även består av Victors bror Emil Beer och kusin Joel Adolphson, har miljontals tittare på sina korta sketcher på Youtube och de är nu även aktuella med serien Skolan som visas på SVT Barn.

– Jag känner mig hedrad, ärad och smickrad över att ha medverkat i denna fantastiska, underbara och formidabla julkalender! Att lämna ”Youtube-lådan” ett tag och få jobba med underbara människor var inte bara oerhört roligt utan även exceptionellt lärorikt, säger Victor Beer.

Biggest Bang är ett humoristiskt rymdäventyr för hela familjen. Huvudpersonen Tyra är tio år och bor med sin familj i Bagarmossen. Tyras familj hade varit en helt vanlig familj, om det inte vore för hennes storebror Lukas. Han pratar ständigt om rymden. Överallt och med vem som helst. Tyra skäms för honom men älskar samtidigt hans vilda rymdhistorier. Plötsligt, ett par dagar före julafton, börjar det hända märkliga saker. Händelser som tvingar Tyra, Lukas och hunden Rufsa att ge sig ut för att rädda universum. Och väl däruppe visar det sig att ingenting är som man tror!

Hunden Rufsa spelas av Pia Johansson och Bianca Kronlöf är Tyra som vuxen, julkalenderns berättare.

Biggest Bang är skriven av Martin Olczak och illustrerad av Anna Sandler, Olczaks samarbetspartner i många bokprojekt. För regin står Maria Blom och hon utlovar mycket skratt, spänning och kanske en tår i Biggest Bang.

Biggest Bang har premiär 1 december 2019 i Barnradion i P4 och i appen Sveriges Radio Play. Läs mer om 2019 års julkalender i Barnradion på sverigesradio.se/julkalendern

Pressbilder
Julkalendern i Barnradion 2019: Biggest Bang. Fotograf: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Saga Wennö och Victor Beer
Pressbild 1

Pressbild 2

Saga Wennö
Pressbild 1

Pressbild 2

Victor Beer
Pressbild 1

Pressbild 2

Pia Johansson
Pressbild

Bianca Kronlöf
Pressbild

För mer information, vänligen kontakta:
Frida Derwinger, konstnärlig ledare, Drama för unga
frida.derwinger@sverigesradio.se
08 784 1568

Linda Belanner, exekutiv producent Barnradion
linda.belanner@sverigesradio.se 
070 981 6862

Maria Lekteus, kommunikationsansvarig
maria.lekteus@sverigesradio.se 
073 712 3221