Pressmeddelande 2020-06-16

Mammas Nya Kille i P4 i sommar

Under sommaren får lyssnarna följa med humorgänget Mammas Nya Kille som letat i arkivet och skapat en somrig blomsterkrans av både kända och mindre kända inslag. Första avsnittet sänds i P4 söndag 21 juni kl 12.03.

Under tio veckor i sommar får lyssnarna frossa i både känt och mindre känt material från Mammas Nya Kille. Det släpps ett avsnitt i veckan i appen Sveriges Radio Play.

Mammas Nya Kille hördes under många år i P3 men har nu flyttat över till P4 där de bland annat hördes under påskhelgen i år samt 2018 med Mangans jordbrukspodd.

– Påskspecialen vi gjorde gav mersmak och vi är så peppade på att få underhålla i P4 en hel sommar. Det blir en salig blandning av klipp från arkivet men för en helt ny radiopublik, säger Olof Wretling känd som både vinter- och sommarvärd i P1, egna shower och en av frontfigurerna i Mammas Nya Kille.

Många av fansen ställer sig frågan om det snart kommer nytt material till Mammas Nya Kille.

– Det är klart att vi börjat prata om att gå in i studion igen och spela in nytt material, framför allt nu när vi får chansen att bekanta oss med en ny kanal som satsar på oss, säger Olof Wretling.

Första avsnittet sänds i P4 söndag 21 juni kl. 12.03 och i appen Sveriges Radio Play.

Vid frågor vänligen kontakta:

Karin Grönberg, programchef Sveriges Radio
karin.gronberg@sverigesradio.se 
070-1831730

Susanna Mörner, pressansvarig
susanna.morner@sverigesradio.se 
070-083 97 37