Pressmeddelande 2020-06-23

Rekord för Greta Thunbergs Sommar – över en miljon lyssnade på P1

Den yngsta Sommarvärden någonsin lockade rekordpublik. Färska siffror* visar att över en miljon personer lyssnade när Sommar i P1 med Greta Thunberg sändes på midsommardagen. Poddversionen av programmet, som finns i både svensk och engelsk version, har över 870 000 lyssningar** efter tre dygn.

– Det är en underbar känsla att tänka på att över en miljon svenskar lyssnade live på Sommarpremiären i lördags. Greta Thunbergs Sommar är ett strålande program på alla sätt, men samtidigt också krävande med ett tufft budskap. Jag kan bara föreställa mig alla samtal detta program sätter igång bland människor. Antalet lyssningar på poddversionen stiger i rask takt, vilket innebär att det stora intresset håller i sig, säger programchefen Bibi Rödöö.

1 048 000 personer lyssnade på Greta Thunbergs program, vilket är den högsta siffran för ett enskilt Sommarprogram sedan nuvarande undersökningsmetod infördes 2013.

Den engelska versionen av programmet har uppmärksammats av internationella medier som BBC, AP, The Guardian och CNN och kommer att sändas i BBC den 11 juli.

Pressbilder på samtliga Sommarvärdar

Sommar i P1 sänds kl. 13.00 och kl. 22.30 (lör-sön 22.05). Poddversionen publiceras kl. 07.00.

Mer information om Sommarvärdarna och vad de tänker prata om i sina program finns på Sommars hemsida

* Källa: Kantar Sifos radioundersökningar.

** Källa: Poddindex-mätningar. Lyssningar är starter eller nedladdningar för avsnitten hittills. En lyssning motsvarar inte en person eller lyssnare.

För mer information, vänligen kontakta:

Bibi Rödöö, programchef
bibi.rodoo@sverigesradio.se

Maria Edlund, pressansvarig
maria.edlund@sverigesradio.se
070-293 72 70

Eva Sahlin, pressansvarig
eva.sahlin@sverigesradio.se
070-684 18 52