Myanmar

Över 100 döda efter jordskred i jadegruva

1:23 min

I Myanmar fortsätter dödstalen att stiga efter ett jordskred i en jadegruva i norra delen av landet.

Enligt myndigheterna har nu minst 113 personer omkommit i vad som beskrivs som en av de värsta olyckorna som drabbat branschen.

De nu omkomna som jobbat i de farliga gruvorna i norra delen av Myanmar, uppges ha begravts under en våg av lera, utlöst efter kraftiga skyfall i regionen. Skyfall som också försvårar det nu fortfarande pågående räddningsarbetet.

Liknande jordskred är inte ovanliga vid dessa gruvor där arbetare gräver efter mineralen jade. Under förra året dog omkring ett hundra personer i samband med gruvolyckor i landet enligt BBC.

Ofta utförs jobbet av migrantarbetare med mycket låga löner, medan delar av vinsterna misstänks gå till att finansiera den väpnade konflikt som pågår i regionen.

Jadeindustrin i landet omsätter årligen mångmiljardbelopp men flera experter anser det verkliga värdet är betydligt högre än vad officiella siffror visar.

Enligt nyhetsbyrån Reuters skedde jordskredet tidigt på torsdagsmorgonen i delstaten Kachin i den nordligaste delen av Myanmar, det tidigare Burma.