Pressmeddelande 2020-07-02

Skräck i sensommarnatt– Skymningsland är tillbaka

Den 25 juli är det premiär för rysarpodden Skymningsland i P1 - den tredje säsongen där de garvade författarna Carl-Johan Vallgren, Jenny Lundin och Johan Theorin tillsammans med de nya, intressanta rösterna Gustav Tegby, Gabrielle De Bourg och Zeke Tastas sprider skräck i sensommarnatt. Som tidigare är Lennart Jähkel berättare.

–Med ett helt nytt berättarperspektiv befinner vi oss nu i epicentrum av det obehagliga, säger Moa Gammel, konstnärligt utvecklingsansvarig på Sveriges Radio Drama. Ambitionen är att ge landets författarelit fritt spelrum att skrämma oss!

Denna säsong utspelar sig Skymningsland i ett Sverige i stark omdaning under det omtumlande 1990-talet och ett folkhem som inte är sig likt. Medan medborgarna är upptagna med teknikrevolution och privatiseringar, bultar något under ytan - något mörkt, ondskefullt och kusligt som tränger sig upp och in i folksjälen.

Först ut är Carl-Johan Vallgrens berättelse om Berlin, där lämningar från kriget plötsligt får nytt liv och kommunicerar genom tid och rum. Skymningsland bygger vidare på en lång radiotradition med sommarskräckberättelser som Mannen i svart och Kalla kårar mm.

Skymningsland är en podd som finns på Sveriges Radio Play och på alla andra poddplattformar. Skymningsland sänds i P1 lördag 25 juli kl 14.30.

Pressbilder:

Carl-Johan Vallgren Carl-Johan Vallgrens rysare är först ut i den nya säsongen av rysarpodden Skymningsland.
Foto: Pontus Bergman

För ytterligare information:

Magnus Berg, producent Sveriges Radio Drama
magnus.berg@sr.se
070-4220024

Moa Gammel, konstnärligt utvecklingsansvarig
moa.gammel@sr.se

Ulrika Salander, kommunikationsansvarig P1
ulrika.salander@sr.se
073-773 54 10