• Årets Dansband: Streaplers
  Pressmeddelande 2019-07-14

  I kväll firade Guldklavengalan sitt 20-års jubileum. Galan direktsändes i P4 och leddes av Kim Kärnfalk. Streaplers vann Årets dansband, “I do” med Arvingarna utsågs till Årets låt och Peter Larsson från Larz-Kristerz blev årets sångare. Maria Persson i Blender fick sin fjärde Guldklav som Årets sångerska och är nu den kvinnliga artist som har vunnit flest individuella Guldklavar. Under galan hyllades även dansbandskungen Torleif Thorstensson som tilldelades Juryns Specialpris.

 • Oskar Lodin och Anna Frey
  Pressmeddelande 2019-06-27

  Idag går det att via en app enkelt få hjälp av en annan privatperson med att bära en tung soffa eller hämta ditt trädgårdsris. Lönedumpning, säger facket och Skatteverket menar att en ny svart ekonomi brer ut sig. Den kallas gig-ekonomi, ett nytt system där tjänster snabbt utannonseras med hjälp av digitala plattformar. I sex delar undersöker Sveriges Radio fenomenet och provar på att jobba som giggare. “De nya daglönarna” börjar sändas i P1 tisdag 2 juli.

 • Pressmeddelande 2019-06-26

  De utmanade dåtidens hårda religiös lagar och vägrade lyda prästerna – och de fick betala ett högt pris för sin övertygelse. P1:s  Människor och tro berättar om fyra religiösa rebeller: båtmansdottern Predikare Lena från Östergötland, soldatänkan Anna Gustafsdotter från Stockholm, bonden Erik Jansson från Hälsingland och sergeanten Erik Eriksson från Åbo.

 • Lena Philipsson och Lovers of Valdaro gästar riksfinalen av P4 Nästa på Linköping Konsert & Kongress den 24 augusti.
  Pressmeddelande 2019-06-24

  Lördag 24 augusti är det dags för riksfinalen av P4 Nästa 2019 i Linköping. I riksfinalen samlas Sveriges finalister i musiktävlingen P4 Nästa men gästas även av fyra andra stjärnor på musikhimlen; Lena Philipsson, Felix Sandman, Lovers of Valdaro och förra årets vinnare av P4 Nästa – Spring City.

 • Almedalen seminarieinbjudan 2019
  Sveriges Radio i Almedalen 2019

  Välkommen till Almedalens mest intressanta samtal om medier och journalistik. Seniora representanter från fyra av Europas ledande medier diskuterar hur väl radio, tv och tidningar bevakade Brexit och EU-valet och ger sin syn på dagens europeiska medieklimat. Media är välkomna till seminariet och kontakta oss gärna för intervjuförfrågningar med seminariedeltagarna. Under veckan sänder också flera av Sveriges Radios program live från Almedalen.

 • Sagor i Barnradion: Pettson och Findus av Sven Nordqvist Estrid Svensdotter Holmgren och Ann Petrén läser Pettsson och Findus Barnradion Sveriges Radio
  Pressmeddelande 2019-06-24

  Det är fjärde året i rad som Barnradion tar hem ett knippe medaljer från den prestigefulla radiotävlingen New York Festivals. Totalt blev det ett guld, ett silver och två brons till Barnradion, som gör radio och podd för barn upp till 13 år.

 • Adam Pålsson, Katrin Sundberg
  Pressmeddelande 2019-06-20

  För åttonde året i rad tar välkända profiler över Karlavagnen i P4 med ämnen som ligger dem varmt om hjärtat. I år är det hela 19 stycken som debuterar som programledare.

 • Sofia Ledarp läser berättelser ur LasseMajas detektivbyrå
  Pressmeddelande 2019-06-20

  Efter 27 utgivna deckare, fyra långfilmer, en tv-julkalender och nu senast en teaterpjäs är det äntligen dags för LasseMaja att även bli radioföljetong! I sommar hörs tre av Martin Widmarks mysterier med sommartema i Barnradion. Skådespelaren Sofia Ledarp, känd från bland annat Fröken Frimans krig och Storm på lugna gatan, är uppläsare. Premiär 22 juli i Barnradion i P4 och i appen Sveriges Radio Play.

 • Susanne Jonsson och Gerhard Stenlund
  Pressmeddelande 2019-06-18

  I sommar följer Susanne Jonsson Inlandsbanan och letar nya och gamla svenska smaker. Första stopp blir i Orsa och slutstationen är Gällivare, Susannes egna hemtrakter. Vi kommer bland annat att få bekanta oss med Fryksås Läflor, lära oss göra smör, smaka på Björn Ferrys köttfärssås och baka knäckflarn. Meny – Inlandsbanan startar 27 juni.

 • Julkalendern i Barnradion 2019: Biggest Bang.
  Pressmeddelande 2019-06-11

  Årets julkalender i Barnradion blir ett galet kosmiskt äventyr med titeln Biggest Bang. Den handlar om 10-åriga Tyra, hennes bror Lukas och familjens hund Rufsa som ger sig ut i universum i farmors gamla Fiat. Biggest  Bang är skriven av Martin Olczak och illustrerad av Anna Sandler, paret bakom de populära Jack-böckerna. För regin står Maria Blom, känd bland annat för filmerna Masjävlar och Monky. Julkalendern i Barnradion har premiär 1 december 2019 i P4 och i appen Sveriges Radio Play.

 • Cilla Benkö VD Sveriges Radio
  Pressmeddelande 2019-06-10

  Sveriges Radio är positivt till att den proposition som regeringen idag presenterat utifrån Public service-kommitténs betänkande tydligt markerar företagets viktiga roll i ett modernt och digitalt medielandskap. Sveriges Radios roll som oberoende medieföretag med ljudet i fokus ligger helt i linje med det huvudsakliga innehållet i propositionen.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista