• Biggest Bang: Saga Wennö och Victor Beer
  Pressmeddelande 2019-11-08

  Årets julkalender i Barnradion blir ett galet kosmiskt äventyr med titeln Biggest Bang. Huvudrollerna spelas av 12-åriga Saga Wennö och Victor Beer, känd från humorgruppen IJustWantToBeCool. Dessutom medverkar Pia Johansson och Bianca Kronlöf. Biggest Bang är skriven av Martin Olczak och illustrerad av Anna Sandler, paret bakom de populära Jack-böckerna. För regin står Maria Blom.

 • Einar Miriam Dree Low
  Pressmeddelande 2019-11-07

  P3 Guld är känd för att bjuda sin publik på stora unika liveframträdanden och idag presenteras tre nya liveartister till galan – Einár, Miriam Bryant och Dree Low. Sedan tidigare är det även klart att Victor Leksell uppträder på den stora musikfesten. P3 Guld 2020 leds av Kodjo Akolor och direktsänds i P3, SVT2, SVT Play och på Sveriges Radio Play från Partille arena.

 • Olle Zachrison
  Pressmeddelande 2019-11-06

  Den digitala utvecklingen inom media utvecklas snabbt och ställer nya krav på Sveriges Radios nyhetsarbete. Därför inrättas en ny expertroll inom programenheten för att vidareutveckla hela det digitala nyhetsarbete som Sveriges Radio idag gör. Olle Zachrison, idag Ekochef, kommer att tillträda tjänsten från och med 7 november.

 • Nominerade Stora Journalistpriset 2019
  Pressmeddelande 2019-11-05

  I nomineringarna till Stora Journalistpriset 2019 som tillkännagavs idag har Sveriges Radio glädjande nog nomineringar i två klasser. Under gårdagen nominerades också Sveriges Radios digitala nyhetsarbete med två nomineringar till Noda Awards.

 • Cilla Jackert, vinnare av Barnradions bokpris 2019
  Pressmeddelande 2019-11-03

  Cilla Jackerts ”F som i sämst” tilldelas Barnradions bokpris 2019 för sin skildring om önskan att få duga som den man är. Det avslöjades idag i radioprogrammet Barnradions bokpris i P4. Boken röstades fram av en jury bestående av fem 9-12-åringar från Stockholms Internationella Montessoriskola. Utöver äran belönas Cilla Jackert med 30 000 kr.

 • Cilla Benkö VD Sveriges Radio
  Debattartikel 2019-11-01

  I dag ger det samma straff att hota en privatperson som att hota en journalist. Bägge brotten är allvarliga, men konsekvenserna av att hota en journalist är betydligt större och påverkar demokratins förutsättningar, skriver Sveriges Radios vd Cilla Benkö i en debattartikel med anledning av att det på lördag är "the International Day to End Impunity for Crimes against Journalists".

 • #srfrukost kulturseminarium
  Pressinbjudan 2019-10-31

  Välkommen till ett frukostseminarium med diskussion om framtidens kulturjournalistik! Seminariet inleds med ett samtal mellan professor Anna Roosvall och moderator Erik Blix. Media är välkomna!

 • Rasmus Persson, Simon Hansson och Björn Nilsson har gjort en skräckmusikal för barn: Bobo & Gileus.
  Pressmeddelande 2019-10-28

  Lagom till Halloween släpper Barnradion skräckmusikalen ”Bobo & Gileus: Jakten på föräldrarna”. Den är skriven av en trio vänner bestående av programledaren Rasmus Persson, Simon ”Hofmästarn” Hansson och Björn ”Kapten Röd” Nilsson. Andra välkända röster görs av Emma Knyckare, Roffe Ruff och Klara Zimmergren. Skräckmusikalen släpps som podd måndag 28 oktober i appen Sveriges Radio Play och där poddar finns.

 • Kodjo Akolor - programledare P3 Guld 2020.
  Pressmeddelande 2019-10-28

  Det blir P3-profilen, skådespelaren och komikern Kodjo Akolor som programleder P3 Guld 2020. Han kommer guida publiken, lyssnarna och tittarna genom en kväll fylld av prisutdelningar och liveframträdanden, som både summerar musikåret 2019 och blickar framåt in i det nya året. Idag presenteras också den första artisten som är klar för galan; Victor Leksell. Han har det senaste året haft stora hits med låtarna "Tappat" och "Klär av dig" och varit flitigt spelad i P3. Den 18:e P3 Guld-galan kommer äga rum den 18 januari i Partille arena i Göteborg och biljetterna släpps idag. Galan direktsänds i P3, SVT2, SVT Play och på Sveriges Radio Play.

 • Valdemar och Hanna har blommor och en glasstaty i handen och ser glada ut.
  Pressmeddelande: 2019-10-22

  Sveriges Radios och SVT:s klassiska frågesportprogram Vi i femman drar igång den 6 november för 56:e året. Då visas det uttagningsprogram på SVT som alla femteklassare i Sverige har möjlighet att delta i.

 • Hugo o Gabriella P4 Södertälje
  2019-10-21

  Snart får Södertäljeborna en egen lokal kanal, P4 Södertälje, med nyheter, intervjuer med aktuella personer och trafikinformation. Den 8 november drar programledaren Hugo Wennström med sidekick Gabriella Alan, som båda bor i Södertälje, igång första sändningen kl 06.00-10.00.