• Anders Held på Radiodays Europe
  Guldörat 2019

  Varje år delar Radioakademin ut Årets Hederspris till någon som har gjort en betydande insats för radiomediet och/eller lyssnarna. 2019 års vinnare är Sveriges Radios Anders Held som var med och grundade Radiodays Europe som nu sprids över världen.

 • Guldörat 2019
  Guldörat 2019

  Årets förnyare för julkalendern, Årets avslöjande till Ekots grävgrupp för en granskning som gett direkta effekter och Årets radioupplevelse för den imponerande bevakningen från P4 Gävleborg under de stora skogsbränderna förra sommaren. Där är Sveriges Radios vinnare av Guldörat 2019.

 • Medverkande uppläsare
  Pressmeddelande 2019-09-18

  Idag har den populära barn- och ungdomsboken Godnattsagor för Rebelltjejer premiär som podd på svenska! Boken om kända och mindre kända kvinnliga förebilder har rönt stora framgångar världen över. När berättelserna nu blir podd är det elva kända svenska skådespelare och artister som gör varsitt avsnitt. Först ut är Pernilla August som läser om Billie Jean King – tennisspelaren som vågade stå upp för sig själv och förändrade sporten för evigt.

 • Cilla Benkö VD Sveriges Radio
  Debattartikel 2019-09-17

  Det är viktigt att varna för att det finns flera orosmoln som kan komma att påverka och hindra journalistikens så grundläggande granskade uppdrag framöver skriver Cilla Benkö i en debattartikel.

 • Elise Einarsdotter Foto: Isabelle Minou
  Pressmeddelande 2019-09-17

  Den 15 oktober hyllar Sveriges Radio svensk jazz på Fasching i Stockholm genom att dela ut priser i fem kategorier på den årliga P2 Jazzkatten-galan. Nu är det klart vilka som har chans att bli P2 Jazzkatten-vinnare 2019 och även i år kan publiken vara med och rösta fram vinnarna.

 • 2018 års pristagare: Marja-Leena Paananen (Årets vardagshjälte) , Janina Orlov (Årets sverigefinne) och Daniel Ståhl (Årets unga sverigefinne).
  Pressmeddelande 2019-09-16

  Vilka blir Årets sverigefinnar 2019? Från och med nu fram till den 6 oktober kan man nominera sina kandidater i kategorierna Årets sverigefinne och Årets unga sverigefinne. Nytt i år är Sisuradios pris för livsverk. Utmärkelserna delas ut på en direktsänd gala den 29 november.

 • #srfrukost Grävjournalistik 17 sep inbjudan
  Pressinbjudan 2019-09-11

  Välkommen till ett frukostseminarium om grävjournalistik! Seminariet inleds med ett samtal mellan moderator Erik Blix och Michael Verdicchio, grävreporter på Göteborgs-Posten. Media är välkomna!

 • Leon Sandelius spelar Skorpan och Malte Myrenberg Gårdinger spelar Jonatan i den nyproducerade dramaserien Bröderna Lejonhjärta.
  Pressmeddelande 2019-09-10

  Astrid Lindgrens klassiska berättelse om Bröderna Lejonhjärta blir stjärnspäckad dramaserie i Barnradion! Den nyproducerade serien består av tio avsnitt där lyssnarna får följa bröderna Skorpan och Jonatan i deras kamp för frihet i Nangijalas två dalar. Premiär 27 oktober i P4 och i appen Sveriges Radio Play.

 • Daniela Marquardt och Johan Bergendorff
  Pressinbjudan 2019-09-05

  Sveriges Radios korrespondenter är på turné under rubriken ”Förstå världen”, för att möta publiken och berätta om sitt arbete. 12 september avslutas turnén i Halmstad med besök av korrespondenterna Daniela Marquard, Johan Bergendorff och utrikeschef Ginna Lindberg.

 • Johanna Melén och Johan Bergendorff
  Pressinbjudan 2019-09-04 

  Sveriges Radios korrespondenter är på turné under rubriken ”Förstå världen”, för att möta publiken och berätta om sitt arbete. 11 september får Norrköping besök av korrespondenterna Johanna Melén och Johan Bergendorff.

 • P3 Psykologen med Lasse Övling och Hanna Hellquist. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
  Pressmeddelande 2019-08-30

  Den 2 september släpps första avsnittet av P3 Psykologen. En ny podd där programledaren Hanna Hellquist och Radiopsykologen Lasse Övling dyker in i samhällsproblemet med ungas psykiska ohälsa. I P3 Psykologen hörs riktiga terapeutiska samtal mellan psykologen och unga lyssnare som ringer in.

 • Edda Magnason
  Pressmeddelande 2019-08-30

  Årets P2 Jazzkatten-gala leds av artisten, producenten och skådespelaren Edda Magnason. På scenen uppträder några av de främsta musikerna inom svensk jazz: jazzgitarristen Erik Söderlind, det progressiva brassbandet Apocalyptic Brass Collective samt de tidigare P2 Jazzkatten-vinnarna We Float och Isabella Lundgren. P2 Jazzkatten direktsänds i P2 inför publik från Fasching i Stockholm, tisdag 15 oktober kl. 19.00.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista