Om P3 Dokumentär

P3 Dokumentär är programmet som blickar bakåt, gräver i arkiven och pratar med dem som var med när det hände. Vi släpper ny podd varannan torsdag och sänder i fm söndagar 18.03.

För att förstå hur händelser i vår nutidshistoria skapar avtryck och förändrar vårt sätt att leva, måste de sättas in i ett sammanhang. I Sverige finns en mängd skeenden och historier som påverkat både oss och andra länder. På samma sätt har vi i Sverige tagit intryck av små och stora händelser i världen; det kan röra sig om enskilda människors kamp eller om storpolitiska maktspel.

Historien om P3 Dokumentär

Programmet startades 2005 av Fredrik Johnsson och Kristofer Hansson, som under flera år utgjorde stommen i programmet. Det började med ett program om mordet på Olof Palme som sändes i Frispel i P3 våren 2004. Det blev startskottet för en serie dokumentärer året därpå. Tidiga P3 dokumentärer som "Västtyska ambassaddramat", "Lasermannen" och "Stig Bergling" sattes in på röda dagar t.ex. påskhelgen och nationaldagen. 2006 fick P3 Dokumentär en mer fast tid i tablån.

Stadigt har P3 dokumentärs redaktion utökats med ett antal frilansande programmakare.

Nya avsnitt varannan torsdag (ojämna veckor)