Sommarcamping.

Efter rekordkylan – vädret håller i sig

1:45 min

Kylan och det ostadiga vädret väntas hålla i sig närmaste veckan. Ekot besökte campinggästerna på Bredängs camping i Stockholm för att fråga hur de hanterar sommarkylan.

Alla campare var på gott humör, men cykelturisten Harold som cyklat hela vägen från Köln i Tyskland hade inte väntat sig så här kallt väder.

– Det har varit för kallt och mycket regn. Det hade jag inte väntat mig. Det har varit rätt tufft väder att cykla i.

På vissa håll i landet har temperaturerna i juli sjunkit till rekordlåga nivåer. Förra sommaren, då ett högtryck parkerade sig över Sverige i flera veckor, känns ganska avlägsen. I år det mer av vad meteorologerna kallar en "normal" sommar. Och det kalla vädret ser ut att hålla i sig närmaste veckorna, säger Jon Jörpeland, meteorolog på SMHI.

– Ja, någon högsommarvärme ser det inte ut att komma in närmaste veckan. Det blir fortsatt normala sommartemperaturer däromkring 20 grader, lokalt något lägre mellan 15 och 20 grader.

Men på campingen i Bredäng verkar ingen bry sig om det.

– Nej, vad ska man göra? Vi kom inte till Sverige för att gå strandparty. Vi kom hit för landskapet och ska besöka Stockholm, säger schweizaren George och rycker på axlarna.