TYSKLAND

Dåd vid synagoga utreds som högernationalistiskt

1:14 min

Polisen i Tyskland utreder nu högernationalistiska motiv bakom dådet utanför en synagoga i staden Halle där två personer dödades och ytterligare två skadades. En 27-årig gärningsman har gripits misstänkt för dådet.

– Utifrån de uppgifter vi har nu – måste vi utgå i från att det rör sig en antisemitisk attack, säger Tysklands inrikesminister Horst Seehofer i ett uttalande.

Polisen i tyska Halle utreder nu högernationalistiska motiv bakom dödsskjutningen där tidigare i dag.

En 27 årig man misstänks ha skjutit mot personer i närheten av en synagoga. En man och en kvinna dog i attacken och ytterligare två personer vårdas nu på sjukhus med allvarliga skador.

Enligt uppgifter till tyska medier ska den misstänkte gärningsmannen ha filmat dådet med en hjälmkamera och sedan lagt upp klippet på nätet. I klippet hörs mannen uttrycka antisemitiska åsikter. Det syns också hur han försöker skjuta mot dörren till synagogan – samtidigt som det där pågår firande av den judiska högtiden Jom kippur.

Den misstänkte gärningsmannen är inte känd av polisen sedan tidigare. Polisen söker efter ytterligare en misstänkt gärningsperson.