Nya coronaviruset

Efter hävda reserestriktioner – antalet flyg ökar

1:52 min

Allt fler flyg tas i trafik i Sverige till allt fler destinationer. De två största flygbolagen i Sverige, SAS och Norwegian säger båda att de planerar att öka trafiken markant i juli månad.

– Om vi tittar på sommaren så ser vi att i juni så har vi 30 plan i flottan som flyger till ett antal destinationer och i juli så kommer vi ha ett 40-tal. Så det är klart att i takt med att restriktionerna släpper så ökar efterfrågan totalt sett. Samtidigt, om vi tittar på hur mycket vi flyger totalt sett så kommer det vara 30 procent jämfört mot förra sommaren, säger Freja Annamatz, presschef på SAS.

Efter att regeringen hävde restriktionerna för att resa inrikes för tre veckor sedan och UD tog bort reseavrådan till 14 europeiska länder för två veckor sedan ökar nu flygandet. SAS sätter den här månaden ytterligare tio flygplan i trafik och Norwegian går från att ha noll plan i luften till att flyga till tre inrikesdestinationer och tio utrikes.

– Det är ju ingen av oss som vet hur det här utvecklar sig, om reserestriktionerna hävs eller kommer tillbaka. Men vi hoppas att vi kommer upp i så många destinationer som möjligt så snart som möjligt, säger Freja Annamatz.