• Den 20, 21 och 22 februari intar Lill Lindfors, Mikael Rickfors, Molly Hammar och Magnus Carlsson scenen i Berwaldhallen på årets P4 Plus-gala.
  Pressmeddelande 2019-12-06

  Den 20, 21 och 22 februari intar Lill Lindfors, Molly Hammar, Magnus Carlsson och Mikael Rickfors scenen i Sveriges Radios konserthus Berwaldhallen på årets P4 Plus-gala. Tillsammans med Sveriges Radios symfoniorkester bjuder de på musiken man minns och saknat.

 • Vintervärdar 2019-2020
  Pressmeddelande 2019-12-05

  Lyssnarna har åter önskat sina favoriter som Vintervärdar: Fredrik Lindström inleder på juldagen och på årets första dag Vinterpratar miljöforskaren Johan Rockström. Nytt för i år är att alla poddversioner av programmen släpps redan på juldagsmorgonen – förutom nyårsaftonens direktsändning med Petra Mede.

 • #srfrukost 12 december inbjudan
  Pressinbjudan 2019-12-05

  Välkommen ett frukostseminarium om var gränsen går mellan personlig övertygelse och objektiv journalistik. Seminariet inleds med ett samtal mellan Marcus Ekdahl, HD/Sydsvenskan och moderator Erik Blix. Media är välkomna!

 • Zara Larsson
  Pressmeddelande 2019-12-04

  På måndag startar SVT:s, Sveriges Radios och Radiohjälpens gemensamma maratoninsamling Musikhjälpen 2019. Nu är det klart vilka artister och gäster som kommer att besöka glasburen på Stora torget i Västerås. Zara Larsson, First Aid Kit, Molly Sandén och Filip Dikmen är några av gästerna som kommer att göra programledartrion Miriam Bryant, Farah Abadi och Daniel Hallberg sällskap under veckan.

 • Andreas Aspegren

  Den 28 februari 2020 tillträder Andreas Aspegren en nyinrättad roll som Product Manager inom Sveriges Radios Produkt- och Tjänsteutveckling. Uppdraget är att driva och hålla ihop utvecklingen av de publika produkterna som SR Play, sverigesradio.se och röststyrning.

 • Årets sverigefinne 2019 Anna Takanen
  Pressmeddelande 2019-11-29

  Årets sverigefinnar har under kvällen korats vid en gala på Finlandsinstitutet i Stockholm. Skådespelaren, regissören och författaren Anna Takanen blev Årets sverigefinne. Gymnasieeleven Viivi Paavonperä är en ung skribent som tilldelades utmärkelsen Årets unga sverigefinne. Det nya hederspriset gick till Esko Melakari.

 • Veronica Maggio, Avicii och Molly Sandén är trefaldigt nominerade till P3 Guld
  Pressmeddelande 2019-11-28

  Nu är nomineringarna klara till P3 Guld 2020. Totalt är 33 artister nominerade och de som har störst chans att kamma hem ett pris är Avicii, Veronica Maggio och Molly Sandén – som alla är trefaldigt nominerade. Dubbelt nominerade är Einár, Mares och Dree Low. Publiken är med och röstar fram vinnarna i samtliga av P3 Gulds nio priskategorier. Röstningen öppnar nu ikväll och det går att rösta fram till och med den 11 december. Vinnarna presenteras i direktsändning i P3, SVT2, SVT Play och Sveriges Radio Play från Partille arena lördag 18 januari. Sveriges största musikgala arrangeras för 18:e året i rad och programledare är Kodjo Akolor.

 • Cajsa Lindberg Utbudsdirektör Sveriges Radio
  Replik 2019-11-28

  P3 är varken ett hot mot radiomångfald eller kommer vara likt kommersiell radio. Cajsa Lindberg, bitr programdirektör med ansvar för utbudet replikerar på en debattartikel från NENT Radios vd Christer Modig.

 • Avicii, Tim Bergling Foto: Sean Eriksson
  Pressmeddelande 2019-11-28

  Nu är det klart att Musikguiden i P3 livesänder den stora hyllningskonserten till Avicii som hålls på Friends Arena i Stockholm den 5 december. Konserten kommer sedan att finnas tillgänglig i Sveriges Radio Play i sju dagar.

 • Karin Dahlberg, sopran, tillsammans med Sveriges Radios symfoniorkester.
  Debattartikel 2019-11-28

  Det har gått 40 år sedan Berwaldhallen invigdes 1979. Det är verkligen något att fira. Berwaldhallen ser som Sveriges Radios konserthus, med Sveriges Radios symfoniorkester och Radiokören, till att hela Sverige får musikaliska upplevelser av högsta klass. För att långsiktigt trygga verksamheten måste finansieringen säkras så att kostnaderna för denna unika kulturinstitution inte går ut över journalistiken.

 • Molly Sandén, Refused och Snoh Aalegra uppträder på P3 Guld
  Pressmeddelande 2019-11-25

  P3 Guld 2020 äger rum lördag den 18 januari på Partille arena och nu släpps ytterligare tre artister som är klara för den stora musikfesten – Molly Sandén, Refused och Snoh Aalegra. Tidigare utannonserade liveakter är Timbuktu, Einár, Miriam Bryant, Gammal, Dree Low, Ozzy och Victor Leksell. Vilka som är nominerade till Sveriges Radios stora musikpris presenteras vid P3 Gulds nomineringsmingel och pressträff på Café Opera torsdag 28 november.

 • Bibi Rödöö
  Pressinbjudan 2019-11-21

  Varmt välkommen att träffa årets värdar för Vinter i P1 som presenteras i direktsändning i P1 torsdag 5 december kl. 13.00. Efter sändningen finns tid för enskilda intervjuer med Vintervärdarna. Det finns även möjlighet att webbsända på plats.