Sveriges Radios korrespondenter 2017 Fernando Arias (New York) Ekot Sveriges Radio

Fernando Arias, New York

Med placering i New York bevakar Fernando Arias USA.

Kontakt: fernando.arias@sverigesradio.se

Twitter: @fernandodarias

Instagram: @ferroarias

Facebook: Fernando Arias, Radiokorrespondenterna

Tar över som New York-korrespondent efter Agneta Furvik.

 • Kinas president Xi Jinping och USA:s president Donald Trump.
  Handelskonflikt

  Efter att Kina beslutat att svara på USA:s höjda tullar med egna tariffer sprids oron för att konflikten ska eskalera till nya nivåer.

 • Donald Trump och Xi Jinping.

  Handelskonflikten mellan USA och Kina fortsätter och idag väntas USA ge nya detaljer om utökade tullar. Samtidigt vill Trumpadministrationen signalera att en överenskommelse med Kina inte är långt borta.

 • Den 20 maj kommer USA tredje största stad Chicago få en ny borgmästare. Lori Lightfoot kommer inte bara bli den första svarta kvinnliga borgmästaren i Chicago, utan även den första öppet homosexuella.

  Hon har en tuff uppgift framför sig i en stad som plågats av skjutningar och mord de senaste åren.

  Vår korrespondent Fernando Arias träffade henne för en intervju.

 • William Barr och Donald Trump.

  Vita huset försöker nu stoppa kongressens försök få ta del av mer information från Mueller-rapporten. Donald Trump åberopar en tolkning av konstitutionen som ger vita huset rätt att hålla viss information hemlig.

 • USA:s utrikesminister Mike Pompeo intervjuas av journalister på ett flygplan efter besöket i Irak.
  Trappar upp tonen

  USA trappar upp tonen mot Iran och varnar återigen för ett ospecificerat hot från landet. Den här gången kommer uppgifterna från USA:s utrikesminister Mike Pompeo som under gårdagen åkte till grannlandet Irak i vad som uppges vara en oplanerad akutresa till regionen.

 • Joe Biden
  Presidentkandidat

  Den förre detta vicepresidenten Joe Biden har nu utlyst sin kandidatur i presidentvalet 2020. I en film som han släppte på sociala medier tar han sikte på Donald Trump.

 • Trump, Mick Mulvaney, Sarah Sanders
  USA

  I dag går tiden ut för det amerikanska skatteverket att lämna över Donald Trumps deklarationer till kongressen. Mycket pekar nu mot en utdragen konflikt som kommer avgöras i domstol.

 • USA:s utrikesminister Mike Pompeo.

  USA vill helt stoppa den iranska oljeexporten. Nu skärper man sin politik så att alla länder som handlar olja av Iran kommer att drabbas av sanktioner.

 • Delad bild: Trump med handen höjd, censurerad rapport.
  USA

  Donald Trump reagerar nu på twitter efter att en maskad version av Mueller-rapporten gjorts offentlig. Bland annat kallar han Rysslandsutredningen en ”olaglig bluff”.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista