• EU-val röstlokal
  P1-MORGON MÅNDAG 27 MAJ
  EU-PARLAMENTSVALET 2019.

  Analys av valresultatet under hela morgonens program. Hör Susanne Palme, EU-kommentator och Fredrik Furtenbach, inrikespolitisk kommentator, Vi hör vinnare och förlorare. Direktrapporter från Bryssel, Paris, Berlin, Budapest och Rom. Gäster i studion; Hans Dahlgren, EU-minister (S), Alice Bah Kuhnke (MP) Malin Björck (V), Peter Lundgren (SD) med flera.

 • Peru har drabbats av ett kraftigt jordskalv som uppmätts till en magnitud på åtta. Skalvet har känts i stora delar av mellersta och norra Peru.

 • Demonstranter med flaggor och plakat i Tel Aviv
  Israel

  I Tel Aviv i Israel demonstrerade på lördagskvällen tiotusentals människor mot ett lagförslag som bland annat skyddar premiärminister Benjamin Netanyahu från åtal när det gäller en rad anklagelser om korruption.

 • Två franska väljare: Hervé och Tifannie.
  EU-valet

  I Frankrike står kampen i EU-valet framförallt mellan kandidaterna för president Macrons parti République en Marche och ytterhögerpolitikern Marine Le Pens Nationell samling, tidigare Nationella Fronten.

 • Skepp under bron över Kertjssundet

  Ryssland måste omedelbart frige 24 ukrainska sjömän och lämna tillbaka tre beslagtagna ukrainska marinfartyg. Det är utslaget i FN:s havsrättstribunal idag.

 • Väljare utanför vallokal i Dublin
  EU-valet

  Under fredagen gick Irland till EU-val. Enligt en vallokalsundersökning går det gröna partiet oväntat starkt framåt.

 • Ukrainas nya president Volodymyr Zelenskyj.
  Ukraina

  I Ukraina pågår nu en kraftmätning mellan den nya presidenten Volodymyr Zelenskyj och det gamla parlamentet. Det ska hållas val i höst, men presidenten ville göra det fortare. Nu vägrar ledamöterna att ändra på landets vallagar och det finns de vill att domstol ska pröva om upplösningen av parlamentet följde konstitutionen.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista