• Handelsbankens flagga och ett hus med Swedbanks logga.
  Delårsresultat

  I dag presenterade Swedbank och Handelsbanken sina delårsresultat och båda visar upp en lägre vinst jämfört med motsvarande period i fjol.

 • Infarten till Kaunis irons gruva i Pajala.
  Nytt miljötillstånd

  Gruvbolaget Kaunis Iron i Pajala vill investera uppåt en miljard kronor för att fördubbla produktionen och öka antalet anställda till närmare 600 personer.

 • Börje Ekholm vd för Ericsson
  KVARTALSRAPPORT

  Telekombolaget Ericsson presenterade på onsdagen sin rapport för årets andra kvartal. Bolaget gör en vinst före skatt på 3,3 miljarder kronor, att jämföra med en förlust på 645 miljoner kronor samma period förra året.

  Ericssons vd Börje Ekholm är nöjd med resultatet, men trots detta rasade aktien på Stockholmsbörsen under dagen.

 • Handelsbankens skylt på en av deras kontor.

  Handelsbanken redovisar en rörelsevinst på 5 350 miljoner kronor för andra kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 6 220 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

 • SEB presenterar delårsrapport, arkivbild från april.
  DELÅRSRAPPORT

  SEB under fredagsmorgonen presenterade sin rapport för det andra kvartalet. Banken gjorde ett rörelseresultat på 6,1 miljarder kronor – vilket är ungefär i linje med resultatet samma kvartal förra året och man bortser från en stor engångspost förra året.

 • Björn Kjos
  BJÖRN KJOS

  Norwegians vd Björn Kjos avgår efter 17 år som koncernchef. Han kommer fortfarande att ha en central roll i företaget som rådgivare och styrelseordförande.

 • Appar och Robert Lighthizer.
  UTREDNING

  Under måndagskvällen kom besked att USA ska inleda en utredning om den digitalskatt som Frankrike vill införa mot globala teknikföretag, en utredning som kan leda till nya handelstullar från USA.

 • Två Nevsarbetare står och grejar inne i motorhuven på en elbil i företagets fabrik
  STORSATSNING

  Elbilstillverkaren Nevs bygger nu en tredje bilfabrik i Kina och startar nu också serieproduktionen av företagets första elbil.

 • Finansinspektionen, FI
  FINANSINSPEKTIONEN

  För att förhindra att privatpersoner genomför olaglig aktiehandel vill Finansinspektionen (FI) nu att det införs varningar i de system där aktiehandeln sker. Därför har FI inlett ett samarbete med aktiemäklare.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista