Nyheter från Sveriges Radio-bloggen

 • Det Politiska Spelet på scen Gäst Jenny Madestam
  #sralmedalen

  Sveriges Radios vd Cilla Benkö beskriver en Almedalsvecka med fullsatta hus under Sveriges Radios många livesända program och Sveriges Radios seminarium om Europapolitik, journalistik och medieklimatet och om en vecka med många möten och diskussioner.

 • Radiosportens expert om damlandslaget i fotboll. Foto: TT och SR
  Fotbolls-VM 2019

  Radiosporten är på plats i Frankrike när damernas VM ikväll drar igång för Sveriges del med match mot Chile. Denna gång kan du förutom vår vanliga rapportering också följa VM i din smarta högtalare. Det skriver Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson.

 • EU valvaka studion
  #euval2019

  Igår kväll var det dags för EU-valvaka i Sveriges Radio och det var nästan slutet på bevakningen av valrörelsen i detta EU-val. Men nu på morgonen analyserar vi resultatet. I ett blogginlägg reflekterar vd Cilla Benkö på den breda bevakning som Sveriges Radio erbjudit.

 • Anna-Karin Larsson.

  Den 30 juni kommer vi på Sveriges Radio att förändra vårt musikutbud på webben. Kanalerna P2 Klassiskt, P2 Världen och P3 Star slutar sändas. Det kommer inte heller att sändas några julkanaler på webben från och med i år. Anna-Karin Larsson, musikansvarig på Sveriges Radio förklarar förändringen.

 • #KeepMediaGood #WorldPressFreedomDay

  Pressfrihetens Dag uppmärksammas runt om i världen idag den 3 maj.  Sveriges Radio och European Broadcasting Union (EBU) lyfter vikten av en fri press som en del av en fungerande demokrati.

 • #srturne avslut bussarna möts
  #srturne

  För sex veckor sedan inleddes Sveriges Radios publikturné i norr och söder, idag avslutades den. Sveriges Radios vd Cilla Benkö skriver om avslutningen och lite om det vi hört på vägen.

 • Helena Engqvist #srturné
  #srturne

  Sveriges Radio är just nu ute på en landsomfattande publikturné. Kommunikationsdirektör Helena Engqvist reflekterar över sina intryck och de många samtalen från ett av flera stopp på vägen.

 • SOM 2019

  Årets SOM-undersökning som presenterades i Göteborg idag visar på nästan oförändrat förtroende för svenska medier, inklusive Sveriges Radio som fortsatt ligger i förtroendetoppen enligt SOM, skriver vd Cilla Benkö i en kommentar till undersökningen.

 • Förtroendebarometern medier 2019

  Idag presenterades den årliga Förtroendebarometern från Medieakademin. Sveriges Radios resultat är oförändrat från 2018 och landar på 65 procent vilket är högst förtroende bland svenska medier. Cilla Benkö kommenterar resultatet.