Nyheter från Sveriges Radio-bloggen

 • skivspelare

  Med anledning av ett antal felaktiga spekulationer i medier de senaste dagarna så skriver här Anna-Karin Larsson, områdeschef musik, om vad som faktiskt beslutats på Sveriges Radio om musikhanteringen. För att vara tydlig, grammofonarkivet kommer vara kvar som idag.

 • Södertälje-redaktionen

  I morgon kör vi igång P4 Södertälje, vi vill skapa ett energifyllt och spännande morgonprogram med koll på nyhetsläget skriver Lena Tideström-Sagström, tf. kanalchef på P4 Stockholm och Michael Österlund, biträdande programdirektör med ansvar för innehållsproduktionen.

 • #srfrukost kultur moderator och panel
  #SRFRUKOST

  Idag den 7 november diskuterades kulturjournalistiken vid ett seminarium på Sveriges Radio. Lyssna på hela samtalet med företrädare från Sveriges Radio, Kontext, Dagens Nyheter, Arbetet och inledningsvis professor Anna Roosvall från Stockholms Universitet.

 • P3 logga

  Kanalen blir den självklara platsen för den som är intresserad av musikjournalistik och samhällsfrågor – oavsett ålder, det skriver Cajsa Lindberg om kommande förändringar i P3 2020.

 • Redaktionen 1970 - sisu 50
  Sisu 50 år

  Sveriges Radion ensimmäisistä suomenkielisistä lähetyksistä on kulunut tasan 50 vuotta tänään, syyskuun 1. päivänä. Sitä on syytä juhlia. Kuluneiden vuosikymmenten aikana Ruotsin radio on ollut mukana luomassa paitsi ruotsinsuomalaista kanavaa, myös dokumentoimassa vähemmistöryhmän syntyä. Toimitusjohtaja Cilla Benkö

 • Redaktionen 1970 - sisu 50
  Sisu 50 år

  I dag den 1 september har det gått 50 år sedan Sveriges Radios första finska redaktion startade sina sändningar. Det är värt att fira. I backspegeln kan jag konstatera att Sveriges Radio varit med och dokumenterat en minoritets födelse, skriver vd Cilla Benkö.

 • Det Politiska Spelet på scen Gäst Jenny Madestam
  #sralmedalen

  Sveriges Radios vd Cilla Benkö beskriver en Almedalsvecka med fullsatta hus under Sveriges Radios många livesända program och Sveriges Radios seminarium om Europapolitik, journalistik och medieklimatet och om en vecka med många möten och diskussioner.

 • Radiosportens expert om damlandslaget i fotboll. Foto: TT och SR
  Fotbolls-VM 2019

  Radiosporten är på plats i Frankrike när damernas VM ikväll drar igång för Sveriges del med match mot Chile. Denna gång kan du förutom vår vanliga rapportering också följa VM i din smarta högtalare. Det skriver Radiosportens fotbollsexpert Richard Henriksson.

 • EU valvaka studion
  #euval2019

  Igår kväll var det dags för EU-valvaka i Sveriges Radio och det var nästan slutet på bevakningen av valrörelsen i detta EU-val. Men nu på morgonen analyserar vi resultatet. I ett blogginlägg reflekterar vd Cilla Benkö på den breda bevakning som Sveriges Radio erbjudit.

 • Anna-Karin Larsson.

  Den 30 juni kommer vi på Sveriges Radio att förändra vårt musikutbud på webben. Kanalerna P2 Klassiskt, P2 Världen och P3 Star slutar sändas. Det kommer inte heller att sändas några julkanaler på webben från och med i år. Anna-Karin Larsson, musikansvarig på Sveriges Radio förklarar förändringen.