Nyheter från Sveriges Radio-bloggen

 • Anna-Karin Larsson.

  Den 30 juni kommer vi på Sveriges Radio att förändra vårt musikutbud på webben. Kanalerna P2 Klassiskt, P2 Världen och P3 Star slutar sändas. Det kommer inte heller att sändas några julkanaler på webben från och med i år. Anna-Karin Larsson, musikansvarig på Sveriges Radio förklarar förändringen.

 • #KeepMediaGood #WorldPressFreedomDay

  Pressfrihetens Dag uppmärksammas runt om i världen idag den 3 maj.  Sveriges Radio och European Broadcasting Union (EBU) lyfter vikten av en fri press som en del av en fungerande demokrati.

 • #srturne avslut bussarna möts
  #srturne

  För sex veckor sedan inleddes Sveriges Radios publikturné i norr och söder, idag avslutades den. Sveriges Radios vd Cilla Benkö skriver om avslutningen och lite om det vi hört på vägen.

 • Helena Engqvist #srturné
  #srturne

  Sveriges Radio är just nu ute på en landsomfattande publikturné. Kommunikationsdirektör Helena Engqvist reflekterar över sina intryck och de många samtalen från ett av flera stopp på vägen.

 • SOM 2019

  Årets SOM-undersökning som presenterades i Göteborg idag visar på nästan oförändrat förtroende för svenska medier, inklusive Sveriges Radio som fortsatt ligger i förtroendetoppen enligt SOM, skriver vd Cilla Benkö i en kommentar till undersökningen.

 • Förtroendebarometern medier 2019

  Idag presenterades den årliga Förtroendebarometern från Medieakademin. Sveriges Radios resultat är oförändrat från 2018 och landar på 65 procent vilket är högst förtroende bland svenska medier. Cilla Benkö kommenterar resultatet.

 • Cilla Benkö samlar svar i Malmö på premären
  #srturne

  I dag den 6 mars inledde Sveriges Radio en omfattande turné där två husbilar, som startar samtidigt från norr och söder, ska stanna på över 100 platser i landet innan de slutligen möts den 17 april i Skövde. VD Cilla Benkö skriver efter turnéstarten i Malmö.

 • Han håller mobiltelefon med radiokanal inställd

  I två avsnitt nyligen har podcasten Mediepodden berättat olika siffror om Sveriges Radios räckvidd, både för kanaler och program. Dock blandas olika begrepp som är svåra att förstå utan att förklara sammanhang. Peter Larsson, analyschef på Sveriges Radio reder ut begreppen.

 • P1-morgon Katherine Zimmerman, Anna Hernek och Daniel Alling P1 Sveriges Radio

  På måndag den 4 februari görs ett antal förändringar i P1-morgon för att ge lyssnarna en ännu bättre sändning varje morgon. Nina Glans, kanalansvarig på P1 förklarar bakgrunden.