Nyheter från Sveriges Radio-bloggen

 • Sverigekarta redaktioner

  Sveriges Radio storsatsar på den lokala journalistiken de närmaste åren. Under år 2020 kommer omkring 20 nya medarbetare att anställas vid våra lokala P4-kanaler och flera nya insatser görs för att vi återkommande ska finnas på plats i alla Sveriges 290 kommuner, det skriver Michael Österlund, biträdande programdirektör med ansvar för innehållsproduktionen.

 • VMA kedjan

  I dag den 17 december 2019 har VD Cilla Benkö skrivit under en ny överenskommelse med Myndigheten för Samhällskydd och Beredskap (MSB) om viktiga meddelande till allmänheten (VMA). Mårten Randberg, chef för trafikredaktionen och sändningsledning som ansvarar för förmedling av VMA, skriver om den nya överenskommelsens innehåll samt varför det behövs ökade resurser till företagets digitala robusthet och lokala beredskapsförmåga.

 • #srfrukost Den engagerade journalisten panel, moderator och publik
  #srfrukost

  Idag diskuterades frågan om var gränsen går mellan personlig övertygelse och objektiv journalistik. Lyssna på hela diskussionen här  med företrädare från Sveriges Radio, Quillette, Dagens Nyheter, samt journaliststudent Aleyna Kaya. Seminariet inleddes med ett samtal mellan moderator Erik Blix och Marcus Ekdahl, redaktionschef på HD/Sydsvenskan.

 • skivspelare

  Med anledning av ett antal felaktiga spekulationer i medier de senaste dagarna så skriver här Anna-Karin Larsson, områdeschef musik, om vad som faktiskt beslutats på Sveriges Radio om musikhanteringen. För att vara tydlig, grammofonarkivet kommer vara kvar som idag.

 • Södertälje-redaktionen

  I morgon kör vi igång P4 Södertälje, vi vill skapa ett energifyllt och spännande morgonprogram med koll på nyhetsläget skriver Lena Tideström-Sagström, tf. kanalchef på P4 Stockholm och Michael Österlund, biträdande programdirektör med ansvar för innehållsproduktionen.

 • #srfrukost kultur moderator och panel
  #SRFRUKOST

  Idag den 7 november diskuterades kulturjournalistiken vid ett seminarium på Sveriges Radio. Lyssna på hela samtalet med företrädare från Sveriges Radio, Kontext, Dagens Nyheter, Arbetet och inledningsvis professor Anna Roosvall från Stockholms Universitet.

 • P3 logga

  Kanalen blir den självklara platsen för den som är intresserad av musikjournalistik och samhällsfrågor – oavsett ålder, det skriver Cajsa Lindberg om kommande förändringar i P3 2020.

 • Redaktionen 1970 - sisu 50
  Sisu 50 år

  Sveriges Radion ensimmäisistä suomenkielisistä lähetyksistä on kulunut tasan 50 vuotta tänään, syyskuun 1. päivänä. Sitä on syytä juhlia. Kuluneiden vuosikymmenten aikana Ruotsin radio on ollut mukana luomassa paitsi ruotsinsuomalaista kanavaa, myös dokumentoimassa vähemmistöryhmän syntyä. Toimitusjohtaja Cilla Benkö

 • Redaktionen 1970 - sisu 50
  Sisu 50 år

  I dag den 1 september har det gått 50 år sedan Sveriges Radios första finska redaktion startade sina sändningar. Det är värt att fira. I backspegeln kan jag konstatera att Sveriges Radio varit med och dokumenterat en minoritets födelse, skriver vd Cilla Benkö.

 • Det Politiska Spelet på scen Gäst Jenny Madestam
  #sralmedalen

  Sveriges Radios vd Cilla Benkö beskriver en Almedalsvecka med fullsatta hus under Sveriges Radios många livesända program och Sveriges Radios seminarium om Europapolitik, journalistik och medieklimatet och om en vecka med många möten och diskussioner.